nippu tuoreita salvian lehtiä
Tempurataikina:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissijauhoa
1 muna
1 tölkki kookosmaitoa (Amoy)
hiukan suolaa
8 dl öljyä uppopaistamiseen
Lisänä kuorrutettavaa:
esimerkiksi jättikatkaravun pyrstöjä tai pieniä neulamuikkuja
1. Sekoita kuorrutustaikina ja anna sen turvota tunnin verran kuten lettutaikina.
2. Kuumenna öljy ja testaa kuumuutta leipäpalalla. Kun leipä tiristyy kullanruskeaksi, voit aloittaa uppopaiston.
3. Irrota salvianlehdet ja kasta yksitellen tempurataikinaan ja heti kuumaan öljyyn. Valuta kypsät salviakuorukat talouspaperin päällä ja tarjoa kuumina.
Vinkki:
Kuorrutetut salvianlehdet ovat katkaraputempuran veroista naposteltavaa esimerkiksi ulkojuhlissa. Samalla voi kuorruttaa myös muikkuja tai kauden kasviksia. Kuorukoita voi dipata esimerkiksi yrttikermaviiliin tai avokadotahnaan. Tempuroitavaksi sopivat myös isot basilikanlehdet.
Koti ja keittiö 6-7/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2