Artikkeli

Salviatempurat

nip­pu tuo­rei­ta sal­vi­an leh­tiä

Tem­pu­ra­tai­ki­na:

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl mais­si­jau­hoa

1 muna

1 tölk­ki koo­kos­mai­toa (Amoy)

hiu­kan suo­laa

8 dl öl­jyä up­po­pais­ta­mi­seen

Li­sä­nä kuor­ru­tet­ta­vaa:

esi­mer­kik­si jät­ti­kat­ka­ra­vun pyrs­tö­jä tai pie­niä neu­la­muik­ku­ja

1. Se­koi­ta kuor­ru­tus­tai­ki­na ja an­na sen tur­vo­ta tun­nin ver­ran ku­ten let­tu­tai­ki­na.

2. Kuu­men­na öl­jy ja tes­taa kuu­muut­ta lei­pä­pa­lal­la. Kun lei­pä ti­ris­tyy kul­lan­rus­ke­ak­si, voit aloit­taa up­po­pais­ton.

3. Ir­ro­ta sal­vi­an­leh­det ja kas­ta yk­si­tel­len tem­pu­ra­tai­ki­naan ja heti kuu­maan öl­jyyn. Va­lu­ta kyp­sät sal­vi­a­kuo­ru­kat ta­lous­pa­pe­rin pääl­lä ja tar­joa kuu­mi­na.

Vink­ki:

Kuor­ru­te­tut sal­vi­an­leh­det ovat kat­ka­ra­pu­tem­pu­ran ve­rois­ta na­pos­tel­ta­vaa esi­mer­kik­si ul­ko­juh­lis­sa. Sa­mal­la voi kuor­rut­taa myös muik­ku­ja tai kau­den kas­vik­sia. Kuo­ru­koi­ta voi di­pa­ta esi­mer­kik­si yrt­ti­ker­ma­vii­liin tai avo­ka­do­tah­naan. Tem­pu­roi­ta­vak­si so­pi­vat myös isot ba­si­li­kan­leh­det.

Koti ja keit­tiö 6-7/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ