Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS TEA HON­KA­SA­LO • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2013

Salvia-fenkolimaustettu porsaankylki

Yhdellä aterialla tarjottavaksi pikkukinkuksi sopii hyvin porsaan kylki, joka maustetaan salvialla ja fenkolilla.

noin 1 kg por­saan­kyl­keä

olii­vi­öl­jyä

2 rkl tuo­ret­ta sal­vi­aa

hie­non­net­tu­na

1 tl fen­ko­lin­sie­me­niä

1 rkl suo­la­hiu­ta­lei­ta

Li­säk­si:

250 g pie­niä kel­ta­si­pu­lei­ta

1 nip­pu sal­vi­aa

1 ½ rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 ½ rkl fa­rii­ni- tai mus­co­va­do­so­ke­ria

me­ri­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Tee viil­to­ja por­saan kyl­jen si­la­va­puo­lel­le. Hie­ro maus­teet pin­taan niin, et­tä nii­tä me­nee myös viil­toi­hin.

2. Ase­ta kyl­ki uu­ni­vuo­kaan si­la­va­puo­li ylös­päin. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

3. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit tar­vit­ta­es­sa. Se­koi­ta si­pu­lilt kul­hos­sa maus­tei­den kans­sa.

4. Nos­ta liha uu­nis­ta ja lu­si­koi si­pu­li­se­os sen ym­pä­ril­le. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes si­pu­lit ovat peh­men­neet ja liha kyp­sää.

5. Leik­kaa liha vii­pa­leik­si en­nen tar­joi­lua.