MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
4–6 annosta
1 kokonainen uunibroileri
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 nippu salviaa
4–6 viipaletta prosciutto- tai
parmankinkkua
2 sipulia
2 porkkanaa
pieni pala selleriä
1 keskikokoinen nauris tai pieni pala lanttua
3–5 kiinteää perunaa
puolikas purjo
1 ½ rkl voita
2 ½ dl valkoviiniä
2 ½ dl vettä
1 ½ rkl kanafondia
½ dl tuoretta hienonnettua
persiljaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1. Ota broileri pari tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön.
2. Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Painele pintaan salvianlehtiä. Levitä kinkkuviipaleet broilerin päälle tiiviisti. Laita broileri uunivuokaan ja kypsennä ensin uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia.
3. Broilerin kypsyessä kuori ja lohko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja nauris tai lanttu sekä perunat. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa viipaleiksi.
4. Kuumenna voi padassa, lisää kasvikset ja kuullota niitä hetki. Lisää viini, vesi ja fondi sekä loput mausteet.
5. Laita juurespata erikseen uuniin tai lisää juurekset broilerin kanssa samaan vuokaan.
6. Kypsennä molempia uunissa vielä noin 45 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja broileri kypsää, eli lihasta irtoava neste on kirkasta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2