Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 3/2013

Salvi­ab­roi­le­ripata

Kokonainen broileri maustetaan saltimboccan tapaan salvialla ja kääritään ilmakuivattuun kinkkuun. Juurespata hautuu samassa vuoassa.

4–6 an­nos­ta

1 ko­ko­nai­nen uu­nib­roi­le­ri

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 nip­pu sal­vi­aa

4–6 vii­pa­let­ta pros­ciut­to- tai

par­man­kink­kua

2 si­pu­lia

2 pork­ka­naa

pie­ni pala sel­le­riä

1 kes­ki­ko­koi­nen nau­ris tai pie­ni pala lant­tua

3–5 kiin­te­ää pe­ru­naa

puo­li­kas pur­jo

1 ½ rkl voi­ta

2 ½ dl val­ko­vii­niä

2 ½ dl vet­tä

1 ½ rkl ka­na­fon­dia

½ dl tuo­ret­ta hie­non­net­tua

per­sil­jaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

1. Ota broi­le­ri pari tun­tia en­nen kyp­sen­nys­tä huo­neen­läm­pöön.

2. Kui­vaa broi­le­rin pin­ta ta­lous­pa­pe­ril­la. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. Pai­ne­le pin­taan sal­vi­an­leh­tiä. Le­vi­tä kink­ku­vii­pa­leet broi­le­rin pääl­le tii­viis­ti. Lai­ta broi­le­ri uu­ni­vuo­kaan ja kyp­sen­nä en­sin uu­nis­sa 180 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia.

3. Broi­le­rin kyp­sy­es­sä kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat, sel­le­ri ja nau­ris tai lant­tu sekä pe­ru­nat. Hal­kai­se ja huuh­te­le pur­jo, leik­kaa vii­pa­leik­si.

4. Kuu­men­na voi pa­das­sa, li­sää kas­vik­set ja kuul­lo­ta nii­tä het­ki. Li­sää vii­ni, vesi ja fon­di sekä lo­put maus­teet.

5. Lai­ta juu­res­pa­ta erik­seen uu­niin tai li­sää juu­rek­set broi­le­rin kans­sa sa­maan vuo­kaan.

6. Kyp­sen­nä mo­lem­pia uu­nis­sa vie­lä noin 45 mi­nuut­tia, kun­nes juu­rek­set ovat peh­mei­tä ja broi­le­ri kyp­sää, eli li­has­ta ir­to­a­va nes­te on kir­kas­ta.

Lue Myös

Kimbap eli korealainen sushi

Fenkoli-salsicciapasta

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Kimbap eli korealainen sushi

Fenkoli-salsicciapasta

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Rakastatko rapeaa pizzapohjaa? Tee vohvelipizza

Juustotäytteinen broilerin rintaleike

Kukkakaali-juustokeitto ja ilmakuivattua kinkkua

Bratwursti-kaalipata

Lammastagine

Pinaatti-feta-quesadillot

Bratwursti-kaalipata

Lammastagine

Pinaatti-feta-quesadillot

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.