MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 10/2014
1 kg porsaan potkaa, lapaa, selkää tai paistia
200 g silavaa tai rasvaista porsaankylkeä
4–5 valkosipulinkynttä
2 tl fenkolinsiemeniä
3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 ½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
¾ dl punaviiniä
noin 2 m porsaan- tai lampaansuolta
1. Jauha paloiteltu liha ja silava tai porsaankylki kahteen kertaan lihamyllyllä tasaiseksi massaksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa.
3. Lisää lihamassan joukkoon mausteet ja punaviini. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
4. Pursota massa liotettuun ja huuhdeltuun suoleen. Pyöräytä pitkä makkarapötkö sopivan kokoisiksi makkaranpätkiksi.
5. Pistele ja esikeitä makkarat runsaassa hiljaa poreilevassa vedessä, noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja grillaa, paista tai kypsennä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2