Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2014

Salsiccia-carbonara

Italialainen salsiccia-makkara höystää herkullisen carbonara-tyyppisen pastakastikkeen.

4–6 sal­sic­cia-mak­ka­raa

olii­vi­öl­jyä

6 pan­cet­ta- tai pe­ko­ni­vii­pa­let­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hie­non­net­tuna

300 g lin­gui­ne­pas­taa tai spa­get­tia

2 mu­naa

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

100 g par­me­saa­nia

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2–3 rkl leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

suo­laa rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pa­loit­te­le mak­ka­rat noin pa­rin sen­tin vii­pa­leik­si. Sui­ka­loi pe­ko­ni.

2. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

3. Kuu­men­na tilk­ka olii­vi­öl­jyä pais­tin­pan­nus­sa ja pais­ta mak­ka­ra­pa­lat sii­nä kaut­taal­taan kul­lan­rus­keik­si. Li­sää jouk­koon pe­ko­nit ja jat­ka pais­ta­mis­ta, kun­nes peko­nit ra­peu­tu­vat. Li­sää lo­puk­si val­ko­si­pu­li ja kään­te­le vie­lä het­ki. Ota pan­nu lie­del­tä.

4. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to. Se­koi­ta kul­hos­sa mu­nat, ker­ma, puo­let par­me­saa­nis­ta, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri, per­sil­ja, suo­la ja pip­pu­ri.

5. Va­lu­ta pas­ta ja kaa­da ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää kuu­man pas­tan jouk­koon pais­tet­tu mak­ka­ra­se­os ja ker­ma­se­os. Se­koi­ta kes­ke­nään. Läm­min pas­ta hyy­dyt­tää ka­nan­mu­na­se­ok­sen so­pi­vas­ti.

5. Tar­joi­le pas­ta lo­pun par­me­saa­ni­raas­teen kera.