Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 10/2014

Salsiccia-carbonara

Italialainen salsiccia-makkara höystää herkullisen carbonara-tyyppisen pastakastikkeen.

4–6 sal­sic­cia-mak­ka­raa

olii­vi­öl­jyä

6 pan­cet­ta- tai pe­ko­ni­vii­pa­let­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si hie­non­net­tuna

300 g lin­gui­ne­pas­taa tai spa­get­tia

2 mu­naa

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

100 g par­me­saa­nia

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2–3 rkl leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

suo­laa rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pa­loit­te­le mak­ka­rat noin pa­rin sen­tin vii­pa­leik­si. Sui­ka­loi pe­ko­ni.

2. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

3. Kuu­men­na tilk­ka olii­vi­öl­jyä pais­tin­pan­nus­sa ja pais­ta mak­ka­ra­pa­lat sii­nä kaut­taal­taan kul­lan­rus­keik­si. Li­sää jouk­koon pe­ko­nit ja jat­ka pais­ta­mis­ta, kun­nes peko­nit ra­peu­tu­vat. Li­sää lo­puk­si val­ko­si­pu­li ja kään­te­le vie­lä het­ki. Ota pan­nu lie­del­tä.

4. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to. Se­koi­ta kul­hos­sa mu­nat, ker­ma, puo­let par­me­saa­nis­ta, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri, per­sil­ja, suo­la ja pip­pu­ri.

5. Va­lu­ta pas­ta ja kaa­da ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää kuu­man pas­tan jouk­koon pais­tet­tu mak­ka­ra­se­os ja ker­ma­se­os. Se­koi­ta kes­ke­nään. Läm­min pas­ta hyy­dyt­tää ka­nan­mu­na­se­ok­sen so­pi­vas­ti.

5. Tar­joi­le pas­ta lo­pun par­me­saa­ni­raas­teen kera.

Lue Myös

Kesäiset perunaletut

Naudanfileetä ja korian­te­ri­sal­sa­verdeä

Keitetty possunfilee ja palster­nak­ka­kastike

Kesäiset perunaletut

Naudanfileetä ja korian­te­ri­sal­sa­verdeä

Keitetty possunfilee ja palster­nak­ka­kastike

Pinaatti-feta-quesadillot

Naposteluperunat ja chilidippi

Broile­ri­täyt­teiset wraprullat

Fenkoli-salsicciapasta

Italialainen murekerulla

Linssikeitto vegeillä höystettynä

Fenkoli-salsicciapasta

Italialainen murekerulla

Linssikeitto vegeillä höystettynä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2