Artikkeli

Salot­ti­si­pu­li­kastike

Kuori juurekset ja sipulit ja pilko paloiksi...

3 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 pork­ka­na

1 pie­ni pals­ter­nak­ka

2 vart­ta var­si­sel­le­riä

1/2 dl sa­lot­tie­tik­kaa

3 dl val­ko­vii­niä

3 dl pu­na­vii­niä

2 l ka­na­lien­tä

1 l va­si­kan­lien­tä

tim­ja­mia

per­sil­jaa

8 val­ko­pip­pu­ria ja vi­her­pip­pu­ria

laa­ke­rin­leh­ti

1. Kuo­ri juu­rek­set ja si­pu­lit ja pil­ko pa­loik­si.

2. Kuul­lo­ta juu­rek­sia het­ki kat­ti­las­sa ja kaa­da sa­lot­tie­tik­ka pääl­le ja kei­tä, kun­nes etik­kaa on jäl­jel­lä va­jaa puo­let.

3. Li­sää vii­nit ja yr­tit sekä pip­pu­rit ja kei­tä, kun­nes vii­nis­tä on jäl­jel­lä yk­si kol­ma­so­sa.

4. Li­sää kana- ja va­si­kan­lie­mi ja kei­tä hil­jal­leen va­jaa tun­ti, eli kun­nes kas­ti­ke tart­tu lu­sik­kaan. Sii­vi­löi kas­ti­ke­sii­vi­län läpi. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ