Mad & Bolig käännös Miia Vähähyyppä
Toimittanut Anna Kristeri
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
Taikina:
10 g hiivaa
6 dl haaleaa vettä
700 g vehnäjauhoja
300 g grahamjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
3 uutta salaattisipulia
6 rkl oliiviöljyä
2 tuoretta rosmariininoksaa
1 rkl savusuolaa
1–2 rkl omenaviinietikkaa
1. Valmista ensin taikina. Sekoita hiiva veteen ja lisää puolet jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää suola ja loput jauhot (säästä vähän jauhoja kaulitsemista varten). Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on tasaista ja irtoaa sormista.
2. Peitä taikina kelmulla ja anna seistä lämpimässä tunti tai pari, tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
3. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli ohueksi. Mitä ohuemmaksi kaulit, sitä rapeampi pohjasta tulee.
4. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja nosta pelti valmiiksi uuniin, jotta se kuumenee. Nosta taikina valmiiksi leivinpaperin päälle.
5. Valmista täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Jaa sipulit taikinan päälle ja ripottele sekaan oliiviöljyä ja savusuolaa. Laita päälle rosmariinit.
6. Nosta kuuma pelti uunista ja vedä taikina ja leivinpaperi sen päälle. Paista taikinaa 7–9 minuuttia, kunnes siitä tulee rapea ja kullanruskea.
7. Ota piirakka uunista, roiski päälle omenaviinietikkaa taittamaan sipulin makeutta. Tarjoa lämpimänä.
Taikinaa useammaksi päiväksi
Voit hyvin tehdä tupla-annoksen taikinaa ja säästää puolet toiseen kertaan. Kaulitse taikina valmiiksi kahden leivinpaperin väliin ja nosta jääkaappiin. Hyvä lounas tai illallinen on siten nopeampi valmistaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2