Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN  KU­VAT SAN­NA PEU­RA­KOS­KI­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Saksan­päh­ki­nä­tos­calla kuorrutetut uuniomenat

Uuniomenat saavat sisäänsä saksan­päh­ki­nä­toscaa. Tarjoa omenoiden kanssa kermavaahtoa, vaniljajäätelöä tai vatkattua vanil­ja­kas­ti­ketta.

4 an­nos­ta

4 suur­ta tai 8 pien­tä ome­naa

Täy­te:

n. 1 dl sak­san­päh­ki­nä­rou­het­ta

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1. Pese ko­ti­mai­set ome­nat. Jos käy­tät ul­ko­mai­sia, kuo­ri ne. Pois­ta sie­men­ko­dat.

2. Se­koi­ta täyt­teen ai­neet kes­ke­nään. Pai­ne­le täy­te ome­noi­den si­sään ja pääl­le. Voit vie­lä ha­lu­tes­sa­si lait­taa pie­net no­ka­reet voi­ta ome­noi­den pääl­le.

3. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–30 mi­nuut­tia la­jik­kees­ta ja koos­ta riip­pu­en. Ome­nat saa­vat ol­la na­pa­kan peh­mei­tä. Tar­joa läm­pi­mä­nä sel­lai­se­naan, jää­te­lön tai va­nil­ja­kas­tik­keen kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ