Artikkeli

Saksan­päh­ki­nä­säm­pylät

● noin 35 pik­ku­säm­py­lää

5 dl mai­toa tai vet­tä

50 g tuo­re­hii­vaa

2 rkl sii­rap­pia tai

ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 1/2 tl suo­laa

4 dl puo­li­kar­kei­ta

spelt­ti­jau­ho­ja

5 dl säm­py­lä­jau­ho­ja

2 dl rou­hit­tu­ja

sak­san­päh­ki­nöi­tä

1 dl kel­tai­sia ru­si­noi­ta

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Voi­te­luun:

Mai­toa tai vet­tä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen

mai­toon tai ve­teen. Li­sää

sii­rap­pi ja suo­la. Alus­ta

tai­ki­naan jau­hot ja vai­vaa

10–15 mi­nuut­tia. Li­sää lo­puk­si

rou­hi­tut sak­san­päh­ki­nät,

ru­si­nat ja su­la­tet­tu ras­va.

Li­sää tar­vit­ta­es­sa vie­lä hie­man

jau­ho­ja.

2. Ko­ho­ta tai­ki­naa lii­nan al­la

noin tun­ti.

3. Ku­moa tai­ki­na jau­ho­te­tul­le

lei­von­ta-alus­tal­le. Vai­vaa tai­ki­nas­ta

il­ma­kup­lat pois. Jaa

tai­ki­na 35 pa­laan ja lei­vo ha­lu­a­ma­si

muo­toi­sik­si säm­py­löik­si.

Nos­ta säm­py­lät lei­vin­pa­pe­ril­la

vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le.

Ko­ho­ta vie­lä lii­nan al­la 45

mi­nuut­tia.

4. Voi­te­le säm­py­lät mai­dol­la

tai ve­del­lä. Ri­pot­te­le pääl­le

päh­ki­nä­rou­het­ta tai pai­ne­le

ko­ko­nai­nen sak­san­päh­ki­nä

sy­vem­mäl­le säm­py­lään.

Pais­ta säm­py­löi­tä 225-as­tei­ses­sa

uu­nis­sa, noin 10-15

mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit kor­va­ta sak­san­päh­ki­nät

has­sel­päh­ki­nöil­lä tai man­te­li­rou­heel­la.

Ru­si­noi­den ti­lal­la

voit käyt­tää sil­put­tu­ja ap­ri­koo­se­ja

tai vii­ku­noi­ta.

Koti ja keit­tiö 3/2004