Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 5/2012

Saksalainen perunasalaatti

Mehukas perunasalaatti syntyy myös ilman majoneesia.

10 an­nos­ta

800 g kuo­ri­neen kei­tet­ty­jä

pe­ru­noi­ta

2 pu­na­si­pu­lia

4 herk­ku­kurk­kua

3 rkl kap­rik­sia

Kas­ti­ke:

½ dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl si­nap­pia

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia maun mu­kaan

100 g ru­co­la­sa­laat­tia

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja hie­non­na pu­na­si­pu­lit. Kuu­ti­oi herk­ku­kur­kut ja se­koi­ta pe­ru­noi­den ja puna-

si­pu­lei­den kans­sa.

2. Li­sää jouk­koon va­lu­te­tut kap­rik­set ja run­saas­ti hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia.

3. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja va­lu­ta sa­laa­tin jouk­koon. An­na sa­laa­tin te­key­tyä het­ki vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua. Nos­ta pe­ru­na­sa­laat­ti ru­co­lan­leh­ti­pe­dil­le.