Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2006

Sahrami-mausteliemessä haudutettua omenaa ja päärynää

3 ha­pan­ta ome­naa

3 kiin­te­ää pää­ry­nää

Sah­ra­mi-maus­te­lie­mi:

25 g voi­ta

2 dl val­ko­vii­niä

1 dl so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

5 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

ri­paus (0,07 mg) sah­ra­mia

(vet­tä tar­vit­ta­es­sa)

1. Kuo­ri ja pil­ko he­del­mät pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

2. Pane tef­lon­pan­nul­le voi ja kuul­lo­ta he­del­mä­kuu­ti­ot sii­nä.

3. Li­sää vii­ni, so­ke­ri ja maus­teet ja kei­tä lien­tä hil­jal­leen vii­si mi­nuut­tia.

4. Pois­ta maus­teet ja ku­moa tar­joi­lu­kul­hoon. Tar­joa läm­pi­mä­nä kyl­män suk­laa­fon­dan­tin kans­sa.