Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Saaris­to­lais­säm­pylät

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva piimään. Lisää mausteet, leseet, maltaat ja ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi...

noin 24 kpl

1/2 l pii­mää

50 g hii­vaa

1 1/2 dl tum­maa sii­rap­pia

1 1/2 tl suo­laa

1/2 tl po­me­rans­sin­kuor­ta

1 tl ku­mi­naa

1 1/2 dl veh­nä­le­sei­tä

2 dl kar­kei­ta kal­ja­mal­tai­ta

2 dl kar­kei­ta ruis­jau­ho­ja

noin 5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Läm­mi­tä pii­mä kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta hii­va pii­mään. Li­sää maus­teet, le­seet, mal­taat ja ruis­jau­hot. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Alus­ta tai­ki­naan veh­nä­jau­hot. Tai­ki­na saa jää­dä mel­ko löy­säk­si. An­na ko­ho­ta noin tun­nin ajan.

3. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan. Muo­toi­le tai­ki­na­pa­lois­ta pak­sut pit­kä­no­mai­set pöt­köt. Leik­kaa tai­ki­na­pöt­kö noin pa­rin sen­tin vii­pa­leik­si. Pyö­rit­te­le vii­pa­leet ke­vy­es­ti jau­hois­sa ja lai­ta leik­kuu­pin­ta ylös­päin pel­lil­le. An­na ko­ho­ta het­ken.

4. Pais­ta säm­py­löi­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200–225 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit lei­poa tai­ki­nas­ta myös pe­rin­teis­tä saa­ris­to­lais­vuo­ka­lei­pää. Jaa tai­ki­na kah­tia ja ta­put­te­le vuo­an koos­ta riip­pu­en 1–2 voi­del­tuun, pit­kään lei­pä­vuo­kaan. An­na ko­ho­ta tun­nin ver­ran ja pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin tun­ti. Jos ha­lu­at lei­piin kiil­tä­vän pin­nan, si­ve­le ne kyp­sy­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa vesi-sii­rap­pi­se­ok-sel­la (ks. mal­las-sie­men­lei­pä). Ku­moa lei­vät vuo­is­ta ja pais­ta vie­lä uu­ni­ri­ti­län pääl­lä noin 15 mi­nuut­tia, jol­loin pin­nas­ta tu­lee ra­pea.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 40 min. + ko­ho­tu­sa­jat rei­lu 1 t + pais­to­ai­ka 15–20 min

Lue Myös

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Seesamigrissinit

Kolmen juuston yrttipiiraat

Siemennäkkileipä

Makean mausteiset pretzelit

Siemennäkkileipä

Maissitortillat

Makean mausteiset pretzelit

Siemennäkkileipä

Maissitortillat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.