Artikkeli

KUVA JES BUUS­MANN

Ruusun­mar­ja­jäätelö

200 g pe­rat­tu­ja ruu­sun­mar­jo­ja

½ dl vet­tä

½ dl so­ke­ria

4 kel­tu­ais­ta

4 rkl so­ke­ria

½ l ker­maa

(1 rkl kui­vat­tu­ja la­ven­te­lin­kuk­kia)

Ko­ris­teek­si:

kui­vat­tu­ja la­ven­te­lin­kuk­kia tai mui­ta syö­tä­viä kuk­kia

1. Kuu­men­na ruu­sun­mar­jat, vesi ja so­ke­ri kat­ti­las­sa. An­na se­ok­sen kie­hua ma­ta­lal­la läm­möl­lä, kun­nes ruu­sun­mar­jo­jen kuo­ret ovat peh­men­neet. Se­koi­ta ja an­na jääh­tyä.

2. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja so­ke­ri vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Vaah­do­ta ker­ma.

3. Kään­te­le kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­to ja ruu­sun­mar­ja­se­os va­ro­vas­ti ker­ma­vaah­toon.

4. Lai­ta mas­sa pa­kas­ti­men kes­tä­vään as­ti­aan ja pa­kas­ta. An­nos jää­tyy noin vii­des­sä tun­nis­sa.

5. Ota jää­te­lö pa­kas­ti­mes­ta noin puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua. Ko­ris­te­le kui­va­tuil­la la­ven­te­lin­ku­kil­la tai muil­la ku­kil­la juu­ri en­nen tar­joi­lua.