KUVA JES BUUSMANN
200 g perattuja ruusunmarjoja
½ dl vettä
½ dl sokeria
4 keltuaista
4 rkl sokeria
½ l kermaa
(1 rkl kuivattuja laventelinkukkia)
Koristeeksi:
kuivattuja laventelinkukkia tai muita syötäviä kukkia
1. Kuumenna ruusunmarjat, vesi ja sokeri kattilassa. Anna seoksen kiehua matalalla lämmöllä, kunnes ruusunmarjojen kuoret ovat pehmenneet. Sekoita ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.
3. Kääntele keltuais-sokerivaahto ja ruusunmarjaseos varovasti kermavaahtoon.
4. Laita massa pakastimen kestävään astiaan ja pakasta. Annos jäätyy noin viidessä tunnissa.
5. Ota jäätelö pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele kuivatuilla laventelinkukilla tai muilla kukilla juuri ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ