Koti ja keittiö 1-2/2010
noin 12 pullaa
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl hienonnettua
sahramia
100 g voita tai
margariinia
n. 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
noin 1/2 pötköä (à 150 g) mantelimassaa
Voiteluun:
noin 1/2 dl voisulaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan sekoittaen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva.
2. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
3. Leikkaa mantelimassa 12 osaan.
4. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja painele ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pötkö ja leikkaa se 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi. Paina jokaiseen pullaan pala mantelimassaa. Pyöräytä vielä mantelimassakohta piiloon. Nosta pullat noin 20 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan tai uunipellille. Anna kohota noin 15 minuuttia.
5. Voitele pullat. Paista niitä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Aika: 30 min + paistamiseen ja kohottamiseen 1 t 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2