Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Ruis-porkkanasolmut

Kuori ja raasta porkkanat. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste ja ruisleseet...

(noin 12 kpl)

1-2 pork­ka­naa

2 1/2 dl vet­tä

30 g hii­vaa

1 tl suo­laa

2 rkl sii­rap­pia

2 dl ruis­le­sei­tä

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

noin 3 dl hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

Pääl­le:

vet­tä ja ruis­le­sei­tä

1. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, sii­rap­pi, pork­ka­na­raas­te ja ruis­le­seet. Alus­ta en­sin veh­nä­jau­hot tai­ki­naan ja sit­ten hii­va­lei­pä­jau­ho­ja sen ver­ran, et­tä tai­ki­na on kim­moi­saa ja ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta. An­na ko­ho­ta lii­nan al­la.

3. Jaa tai­ki­na 12 osaan. Pyö­rit­te­le pa­lois­ta tan­ko­ja ja kier­rä tan­got sol­muun. An­na ko­ho­ta pel­lil­lä lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä.

4. Voi­te­le sol­mu­säm­py­lät ve­del­lä ja ri­pot­te­le pin­nal­le ruis­le­sei­tä. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10-15 mi­nuut­tia, kun­nes säm­py­lät ovat kyp­siä ja kau­niin vä­ri­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ