Koti ja keittiö 01/05
(noin 12 kpl)
1-2 porkkanaa
2 1/2 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl ruisleseitä
4 dl vehnäjauhoja
noin 3 dl hiivaleipäjauhoja
Päälle:
vettä ja ruisleseitä
1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste ja ruisleseet. Alusta ensin vehnäjauhot taikinaan ja sitten hiivaleipäjauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla.
3. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele paloista tankoja ja kierrä tangot solmuun. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä.
4. Voitele solmusämpylät vedellä ja ripottele pinnalle ruisleseitä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2