4 annosta
Mustikkakiisseli:
5 dl vettä
3/4 dl sokeria
5 dl mustikoita
3 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä
Muruseos pinnalle:
2 rkl voita
1 dl murennettua ruisleipää
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Lisää marjat ja keitä niitä muutaman minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
2. Sekoita perunajauhot ja 1/2 dl vettä. Ota kattila pois levyltä ja valuta perunajauhosuurus ohuena nauhana mustikkaliemeen, koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle ja anna kiehahtaa. Älä enää keitä, jotta kiisselistä ei tule liisterimäistä.
3. Sulata voi pannussa ja lisää siihen pieneksi murennettu ruisleipä, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja mantelirouhe. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes seos on rapeaa ja murumaista.
4. Tarjoile mustikkakiisseli ruismurun kanssa. Jos haluat kiisselistä juhlavamman, voit lisätä päälle kerma- tai vaniljavaahtoa.
Vinkki! Jos rouhetta jää yli, voit ripotella sitä viilin tai jogurtin päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2