Artikkeli

Ruismurulla koristeltu mustikkakiisseli

4 an­nos­ta

Mus­tik­ka­kiis­se­li:

5 dl vet­tä

3/4 dl so­ke­ria

5 dl mus­ti­koi­ta

3 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja + 1/2 dl vet­tä

Mu­ru­se­os pin­nal­le:

2 rkl voi­ta

1 dl mu­ren­net­tua ruis­lei­pää

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1/2 dl man­te­li- tai päh­ki­nä­rou­het­ta

1. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa vesi ja so­ke­ri. Li­sää mar­jat ja kei­tä nii­tä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Mais­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man so­ke­ria.

2. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot ja 1/2 dl vet­tä. Ota kat­ti­la pois le­vyl­tä ja va­lu­ta pe­ru­na­jau­ho­suu­rus ohu­e­na nau­ha­na mus­tik­ka­lie­meen, koko ajan se­koit­ta­en. Siir­rä kat­ti­la ta­kai­sin le­vyl­le ja an­na kie­hah­taa. Älä enää kei­tä, jot­ta kiis­se­lis­tä ei tule liis­te­ri­mäis­tä.

3. Su­la­ta voi pan­nus­sa ja li­sää sii­hen pie­nek­si mu­ren­net­tu ruis­lei­pä, kau­ra­hiu­ta­leet, fa­rii­ni­so­ke­ri ja man­te­li­rou­he. Pais­ta muu­ta­man mi­nuu­tin ajan, kun­nes seos on ra­pe­aa ja mu­ru­mais­ta.

4. Tar­joi­le mus­tik­ka­kiis­se­li ruis­mu­run kans­sa. Jos ha­lu­at kiis­se­lis­tä juh­la­vam­man, voit li­sä­tä pääl­le ker­ma- tai va­nil­ja­vaah­toa.

Vink­ki! Jos rou­het­ta jää yli, voit ri­po­tel­la sitä vii­lin tai jo­gur­tin pääl­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ