Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Ruiskuorrutettu savumuikkukeitto

(4:lle)

6 pe­ru­naa

1 iso si­pu­li

1 l vet­tä

1 ka­la­lie­mi­kuu­tio

1 tl sit­ruu­na­pip­pu­ria

100 g pe­rat­tu­ja sa­vu­muik­ku­ja

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 tl kap­rik­sia

Pääl­le:

1 levy (250 g) pa­kas­te­ruis­tai­ki­naa

1. Kuo­ri ja pil­ko pe­ru­nat. Loh­ko si­pu­lit. Kei­tä pe­ru­nat ja si­pu­li ve­des­sä peh­meik­si.

2. Li­sää maus­teet, sa­vu­ka­la ja ker­ma. So­seu­ta keit­to.

3. Kaa­da keit­to uu­nin­kes­tä­viin an­nos­kul­hoi­hin.

4. Leik­kaa tai­ki­na nel­jään yh­tä suu­reen pa­laan. Kau­li pa­lat ohu­eh­koik­si ja pei­tä keit­to­kul­hot tai­ki­nal­la.

5. Nos­ta kul­hot uu­niin ja pais­ta kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na on kyp­sää.

6. Nos­ta uu­nis­ta ja nau­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ