Artikkeli

Ruiskeksit

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää sen joukkoon maito. Lisää rasva-maitoseos kuiviin aineisiin. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi...

noin 25 kpl

1 dl ruis­jau­ho­ja

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl ruis­le­sei­tä

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl suo­laa

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1/2 dl mai­toa

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa ja li­sää sen jouk­koon mai­to. Li­sää ras­va-mai­to­se­os kui­viin ai­nei­siin. Se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

2. Kau­li tai­ki­na lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ohu­ek­si le­vyk­si. Jaa levy tai­ki­na­pyö­räl­lä ne­li­ön muo­toi­sik­si pa­loik­si (noin 5 x 5 cm). Pis­te­le kek­sit haa­ru­kal­la.

3. Pais­ta kek­sit uu­nis­sa as­tees­sa noin 10–15 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja erot­te­le kek­sit toi­sis­taan.