Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Rucola-pestoperunat

Pese perunat huolellisesti ja levitä pellille leivinpaperille. Pirskota päälle oliiviöljy ja ripottele suola. Kääntele perunoita...

1 kg pie­niä uu­sia pe­ru­noi­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2–3 tl sor­mi­suo­laa tai kar­ke­aa me­ri­suo­laa

Ru­co­la­pes­to:

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 dl kuo­ret­to­mia man­te­lei­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

puo­len sit­ruu­nan mehu

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/4 dl vet­tä

1. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja le­vi­tä pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jy ja ri­pot­te­le suo­la. Kään­te­le pe­ru­noi­ta. Paah­da uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ru­nat ovat kyp­siä.

2. Mit­taa man­te­lit te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na. Li­sää ru­co­la, kuo­rit­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, öl­jy ja maus­teet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tah­nak­si ja ohen­na lo­puk­si hie­man ve­del­lä.

3. Ota pe­ru­nat uu­nis­ta ja se­koi­ta nii­hin ru­co­la­pes­to. Tar­joa li­suk­kee­na.