Koti ja Keittiö 08/06
1 kg pieniä uusia perunoita
1 rkl oliiviöljyä
2–3 tl sormisuolaa tai karkeaa merisuolaa
Rucolapesto:
1 ruukku rucolaa
1 dl kuorettomia manteleita
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijoninsinappia
puolen sitruunan mehu
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1/4 dl vettä
1. Pese perunat huolellisesti ja levitä pellille leivinpaperille. Pirskota päälle oliiviöljy ja ripottele suola. Kääntele perunoita. Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
2. Mittaa mantelit tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää rucola, kuorittu valkosipulinkynsi, öljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja ohenna lopuksi hieman vedellä.
3. Ota perunat uunista ja sekoita niihin rucolapesto. Tarjoa lisukkeena.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2