Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Rucola-perunasalaatti

Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä, kuori ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi...

Oh­je 10 hen­gel­le

1 kg pe­ru­noi­ta, kiin­te­ää la­ji­ket­ta

250 g vih­rei­tä pa­pu­ja

1 nip­pu ke­vät­si­pu­lia

1 ruuk­ku ru­co­laa

Kas­ti­ke:

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

2 tl kar­ke­aa van­han ajan si­nap­pia

1/2 tl suo­laa

1. Kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si, jääh­dy­tä, kuo­ri ja leik­kaa rei­luik­si kuu­ti­oik­si.

2. Kie­hau­ta pa­vut kyp­sik­si, va­lu­ta ja jääh­dy­tä kyl­män ve­den al­la. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lin­var­ret.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kul­hoon ja se­koi­ta voi­mak­kaas­ti.

4. Lai­ta kaik­ki sa­laa­tin ai­nek­set kul­hoon, va­lu­ta pääl­le kas­ti­ket­ta ja se­koi­ta va­ro­vas­ti. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­joi­lua.