Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6–7/2014

Rub-mausteseokset

Rubit ovat kuiva­maus­te­se­oksia, jotka hierotaan lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan juuri ennen grillausta. Muuntuu marinadiksi, kun sekoitat sitä öljyn joukkoon. Mausteseos sopii myös kastikkeiden ja maustevoiden maustamiseen.

BBQ-MAUS­TE­SE­OS

Yleis­maus­te­se­os so­pii li­han, ka­lan ja ka­nan pin­ta­maus­ta­mi­seen.

3 rkl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta tai

hie­noa me­ri­suo­laa

2 tl ko­ko­nai­sia mus­ta­pip­pu­rei­ta

3 kui­vat­tua chi­liä

2 rkl ko­ri­an­te­rin sie­me­niä

2 tl juus­to­ku­mi­naa

2 rkl vaa­le­aa mus­co­va­do­so­ke­ria

1 rkl sa­vus­tet­tua pap­ri­ka­jau­het­ta

ri­paus jau­het­tua in­ki­vää­riä

1. Lai­ta maus­teet mort­te­liin ja hie­ro maus­te­se­ok­sek­si.

YRT­TI­MAUS­TE­SE­OS

So­pii hy­vin ka­lan ja vaa­le­an li­han sekä kas­vis­ten maus­ta­mi­seen.

3 tl kui­vat­tua ba­si­li­kaa

3 tl kui­vat­tua ros­ma­rii­nia

3 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

3 rkl kui­vat­tua per­sil­jaa

1 tl mus­ta­pip­pu­rei­ta

1 rkl sa­vu­suo­la­hiu­ta­lei­ta

1. Lai­ta maus­teet mort­te­liin ja hie­ro maus­te­se­ok­sek­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ