RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
(1 leipä)
3 dl tummaa olutta
2 dl omenatuoremehua
50 g hiivaa
1 ½ dl siirappia
1 tl suolaa
½ tl pomeranssinkuorta
1 tl kuminaa
2 dl kaljamaltaita
1 ½ dl vehnäleseitä
½ dl auringonkukansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
auringonkukansiemeniä
vehnäleseitä
1. Sekoita olut ja mehu. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää mausteet, maltaat, leseet, siemenet sekä ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Taikina saa olla melko löysää.
2. Kaada taikina voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan ja anna kohota noin tunnin ajan.
3. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa leipä vuoasta ja paista sitä uuniritilän päällä noin 10 minuuttia, jolloin pinnasta tulee rapea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2