Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2014

Rouheinen mallasleipä

Rouheinen mallasleipä sopii myös lahjaksi.

(1 lei­pä)

3 dl tum­maa olut­ta

2 dl ome­na­tuo­re­me­hua

50 g hii­vaa

1 ½ dl sii­rap­pia

1 tl suo­laa

½ tl po­me­rans­sin­kuor­ta

1 tl ku­mi­naa

2 dl kal­ja­mal­tai­ta

1 ½ dl veh­nä­le­sei­tä

½ dl au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

2 dl ruis­jau­ho­ja

noin 5 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pin­nal­le:

au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

veh­nä­le­sei­tä

1. Se­koi­ta olut ja mehu. Läm­mi­tä nes­te kä­den­läm­pöi­sek­si ja liu­o­ta sii­hen hii­va. Li­sää maus­teet, mal­taat, le­seet, sie­me­net sekä ruis­jau­hot ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Alus­ta tai­ki­naan veh­nä­jau­hot. Tai­ki­na saa ol­la mel­ko löy­sää.

2. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun pit­ku­lai­seen lei­pä­vuo­kaan ja an­na ko­hota noin tun­nin ajan.

3. Pais­ta 175 as­tees­sa noin tun­ti. Ku­moa lei­pä vuo­as­ta ja pais­ta sitä uu­ni­ri­ti­län pääl­lä noin 10 mi­nuut­tia, jol­loin pin­nas­ta tu­lee ra­pea.