Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA  KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2016 

Rosmariini-verig­reip­pi­maljat

Kirpeän raikkaat rosmariini-verig­reip­pi­maljat ovat juhlava alkumalja.

4–6 an­nos­ta

Ros­ma­rii­ni­sii­rap­pi:

2 ½ dl vet­tä

2 ½ dl so­ke­ria

puo­li nip­pua ros­ma­rii­nia

Li­säk­si:

4 ve­rig­reip­piä

4 dl gi­niä

vic­hyä

jäi­tä

ros­ma­rii­nin ok­sia

1. Val­mis­ta en­sin sii­rap­pi. Mit­taa vesi ja so­ke­ri kat­ti­laan. Kie­hau­ta ja an­na so­ke­rin su­laa sa­mal­la se­koit­ta­en. Li­sää ros­ma­rii­nit ja ota kat­ti­la lie­del­tä. An­na maus­tua vä­hin­tään tun­ti.

2. Ota ros­ma­rii­nit pois sii­ra­pis­ta ja jääh­dy­tä sii­rap­pi jää­kaa­pis­sa.

3. Hal­kai­se ve­rig­rei­pit ja pu­ris­ta niis­tä me­hut.

4. Lai­ta 4–6 la­siin run­saas­ti jäi­tä. Lai­ta ku­hun­kin la­siin noin ½ dl ros­ma­rii­ni­sii­rap­pia. Jaa greip­pi­me­hu ja gini la­sei­hin. Kaa­da pääl­le rei­lus­ti vic­hyä ja ko­ris­te­le ros­ma­rii­nin ok­sal­la.