Teksti Mari Harjula
Kuvausavustaja Miia Härkönen
Kuva Kirsi-Marja Savola
Koti ja keittiö 5/2015
500 g raparperinvarsia
¾ dl sokeria
2 rkl vettä
Taikina:
175 g voita
150 g mantelijauhetta
5 dl tomusokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 kananmunan valkuaista
1 rkl raastettua sitruunankuorta
puolen appelsiinin raastettu kuori
2–3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi:
sokeria
Koristeluun:
tomusokeria
1. Kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperinpalat, sokeri ja vesi uunivuokaan. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät.
2. Sulata voi valurautapannussa ja kuumenna parin minuutin ajan, kunnes se hieman ruskistuu. Siirrä ruskistunut voi heti teräskulhoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munanvalkuaiset kevyesti. Lisää jauhoseokseen valkuaisvaahto, voisula, sitrusraasteet sekä rosmariini. Sekoita hyvin.
4. Jaa taikina muffinivuokiin tai -pellille. Laita päälle raparperinpaloja ja ripottele sokeria.
5. Paista leivoksia uunissa 30–35 minuuttia.
6. Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.
Viinisuositus: Makea, hunajainen ja kypsän hedelmäinen Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2012, Itävalta, 17,49 e/0,375 l
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2