MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN •KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 9/2014
4–6 annosta
1 pkt (400 g) valmista pakastemurotaikinaa
Täyte:
6–8 omenaa
100 g voita
1 ½ dl sokeria
1 reilun kokoinen rosmariininoksa
3 rkl calvadosta
Voiteluun:
1 muna
Kanelijogurtti:
2 dl maustamatonta paksua jogurttia (esim. kreikkalaista tai turkkilaista)
1 dl vispikermaa
1 ½ tl kanelia
2 rkl vaahterasiirappia
1. Poista omenoista siemenkodat omenaporalla. Halkaise pienemmät omenat ja leikkaa isommat neljään lohkoon. Hienonna rosmariini.
2. Mittaa voi ja sokeri uunin kestävään valurautapannuun. Kuumenna kunnes sokeri alkaa karamelli-soitua eli muuttua siirappimaiseksi. Lisää omenapalat ja rosmariini ja kypsennä pari minuuttia käännellen. Lisää calvados.
3. Asettele omenat pannun pohjalle kuoripuoli alaspäin. Voit laittaa omenat myös piirasvuokaan ja kaataa päälle voi-sokeriseoksen. Jäähdytä hetki.
4. Kauli murotaikinasta pannun tai vuoan kokoinen taikinalevy. Painele se omenien päälle ja reunoille.
5. Voitele taikina munalla ja pistele.
6. Paista torttua uunissa 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes taikinan pinta on kauniin ruskea.
7. Anna tortun vetäytyä noin 10 minuuttia paiston jälkeen. Kumoa se tarjoiluvadille.
8. Valmista kanelijogurtti. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon jogurtti, kaneli ja vaahterasiirappi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2