Koti ja keittiö 5/2008
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
2 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienoksi silputtua, tuoretta rosmariinia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
mustia kivettömiä oliiveja
1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää hunaja, öljy, silputtu rosmariini, sitruunankuori, suola ja jauhot.
2. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan.
3. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle, noin 20 x 30 cm:n uunipellille tasaiseksi levyksi.
4. Painele pinnalle oliivit ja rosmariinia ja voitele pinta oliiviöljyllä.
5. Paista leipää uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes leipä on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ