Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Rosmariini-oliivipannuleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää hunaja, öljy, silputtu rosmariini, sitruunankuori, suola ja jauhot...

25 g hii­vaa

1 rkl hu­na­jaa

2 dl vet­tä

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl hie­nok­si sil­put­tua, tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 tl suo­laa

6 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pin­nal­le:

mus­tia ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1. Liu­o­ta kä­den­läm­pöi­seen ve­teen hii­va. Li­sää hu­na­ja, öl­jy, sil­put­tu ros­ma­rii­ni, sit­ruu­nan­kuo­ri, suo­la ja jau­hot.

2. Alus­ta tai­ki­naa, kun­nes se ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta. Ko­ho­ta tai­ki­naa pei­tet­ty­nä tun­nin ajan.

3. Ta­put­te­le tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le, noin 20 x 30 cm:n uu­ni­pel­lil­le ta­sai­sek­si le­vyk­si.

4. Pai­ne­le pin­nal­le olii­vit ja ros­ma­rii­nia ja voi­te­le pin­ta olii­vi­öl­jyl­lä.

5. Pais­ta lei­pää uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, tai kun­nes lei­pä on kyp­sää ja saa­nut kau­niin pais­to­vä­rin.