Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Rosamunda-bataattiröstit ja pekoni-fenkolimuhennos

Keitä perunat ja bataatti kuorineen edellisenä päivänä...

(noin 16 rös­tiä)

4 isoa (400 g) edel­li­se­nä päi­vä­nä kuo­ri­neen kei­tet­tyä Ro­sa­mun­da-pe­ru­naa

1 iso (400 g) edel­li­se­nä päi­vä­nä kuo­ri­neen kei­tet­ty ba­taat­ti

1/2 dl korp­pu­jau­ho­ja

2 tl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 ka­nan­mu­na

3/4–1 tl suo­laa

Pais­ta­mi­seen:

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Pe­ko­ni-fen­ko­li­mu­hen­nos:

1 iso fen­ko­li

1 kel­ta­si­pu­li

1 pkt (120 g) ame­ri­kan­pe­ko­nia

4 dl ke­vyt­mai­toa

3 rkl veh­nä­jau­hoa

ri­paus suo­laa ja jau­het­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kei­tä pe­ru­nat ja ba­taat­ti kuo­ri­neen edel­li­se­nä päi­vä­nä.

2. Pois­ta fen­ko­lis­ta yli­mää­räi­set leh­det ja leik­kaa kova kan­ta pois. Loh­ko fen­ko­li. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­li.

3. Pane fen­ko­li­pa­lat ja si­pu­li­loh­kot uu­ni­pel­lil­le ja va­lu­ta pääl­le hiu­kan öl­jyä.

4. Paah­da kas­vik­sia 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. Li­sää pel­lil­le pe­ko­ni­vii­pa­leet. Paah­da noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ko­ni on ra­pe­aa ja fen­ko­li ja si­pu­li peh­me­ne­vät.

5. Kuo­ri ja raas­ta kyp­sät pe­ru­nat ja ba­taat­ti kar­ke­ak­si. Se­koi­ta raas­teet kes­ke­nään. Li­sää muna, pe­ru­na- ja korp­pu­jau­hot ja suo­la.

6. Ta­put­te­le kos­tu­te­tuin kä­sin rös­ti­mas­sas­ta pie­niä pih­ve­jä. Pais­ta ne ra­peik­si pan­nul­la ras­vas­sa mo­lem­min puo­lin mie­dol­la läm­möl­lä. Pidä läm­pi­mi­nä.

7. Mu­hen­nos­ta var­ten se­koi­ta veh­nä­jau­hot kyl­mään mai­to­tilk­kaan ja li­sää seos tef­lon­kat­ti­laan lop­puun mai­toon. Kuu­men­na kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en ja kei­tä 3–4 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee.

8. Li­sää mu­hen­nos­poh­jaan fen­ko­li- ja si­pu­li­pa­lat. Pil­ko pe­ko­ni ja li­sää se mu­hen­nok­seen. Se­koi­ta ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

9. Tar­joa mu­hen­nos rös­tien ja raik­kaan vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.