Koti ja Keittiö 03/07
(noin 16 röstiä)
4 isoa (400 g) edellisenä päivänä kuorineen keitettyä Rosamunda-perunaa
1 iso (400 g) edellisenä päivänä kuorineen keitetty bataatti
1/2 dl korppujauhoja
2 tl perunajauhoja
1 kananmuna
3/4–1 tl suolaa
Paistamiseen:
50 g voita tai margariinia
Pekoni-fenkolimuhennos:
1 iso fenkoli
1 keltasipuli
1 pkt (120 g) amerikanpekonia
4 dl kevytmaitoa
3 rkl vehnäjauhoa
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1. Keitä perunat ja bataatti kuorineen edellisenä päivänä.
2. Poista fenkolista ylimääräiset lehdet ja leikkaa kova kanta pois. Lohko fenkoli. Kuori ja lohko sipuli.
3. Pane fenkolipalat ja sipulilohkot uunipellille ja valuta päälle hiukan öljyä.
4. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää pellille pekoniviipaleet. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja fenkoli ja sipuli pehmenevät.
5. Kuori ja raasta kypsät perunat ja bataatti karkeaksi. Sekoita raasteet keskenään. Lisää muna, peruna- ja korppujauhot ja suola.
6. Taputtele kostutetuin käsin röstimassasta pieniä pihvejä. Paista ne rapeiksi pannulla rasvassa molemmin puolin miedolla lämmöllä. Pidä lämpiminä.
7. Muhennosta varten sekoita vehnäjauhot kylmään maitotilkkaan ja lisää seos teflonkattilaan loppuun maitoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä 3–4 minuuttia, kunnes seos sakenee.
8. Lisää muhennospohjaan fenkoli- ja sipulipalat. Pilko pekoni ja lisää se muhennokseen. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
9. Tarjoa muhennos röstien ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2