Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009

Rommi-vaniljasabayon ja hedelmiä

Vaahdota keltuaiset ja sokeri teräskulhossa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus keltuais-sokeriseokseen. Lisää siideri ohuena nauhana koko ajan sekoittaen...

oh­je nel­jäl­le

4 kel­tu­ais­ta

1 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

1 dl ome­na­sii­de­riä

1 rkl tum­maa rom­mia

Tar­joi­luun:

3 luu­mua

2 nek­ta­rii­nia tai per­sik­kaa

2 dl sie­me­net­tö­miä vii­ni­ry­pä­lei­tä

1. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri te­räs­kul­hos­sa. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta si­sus kel­tu­ais-so­ke­ri­se­ok­seen. Li­sää sii­de­ri ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

2. Kie­hau­ta vesi kat­ti­las­sa, pie­nen­nä läm­pöä ja siir­rä te­räs­kul­ho kat­ti­lan pääl­le. Kyp­sen­nä se­os­ta ve­si­hau­teen pääl­lä koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee. Maus­ta lo­puk­si rom­mil­la.

3. Hal­kai­se luu­mut ja nek­ta­rii­nit, pois­ta ki­vet ja loh­ko he­del­mät. Ko­koa jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin tai la­sei­hin he­del­miä ja kaa­da kas­ti­ke pääl­le.

Vink­ki! Voit käyt­tää sa­ba­yo­niin kui­vaa tai ma­ke­aa val­ko­vii­niä, tai jäl­ki­ruo­ka­vii­niä. Rom­mi­til­kan voi kor­va­ta li­köö­ril­lä, kon­ja­kil­la tai vis­kil­lä.