Koti ja keittiö 4/2009
ohje neljälle
4 keltuaista
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl omenasiideriä
1 rkl tummaa rommia
Tarjoiluun:
3 luumua
2 nektariinia tai persikkaa
2 dl siemenettömiä viinirypäleitä
1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri teräskulhossa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus keltuais-sokeriseokseen. Lisää siideri ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Kiehauta vesi kattilassa, pienennä lämpöä ja siirrä teräskulho kattilan päälle. Kypsennä seosta vesihauteen päällä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta lopuksi rommilla.
3. Halkaise luumut ja nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Kokoa jälkiruokakulhoihin tai laseihin hedelmiä ja kaada kastike päälle.
Vinkki! Voit käyttää sabayoniin kuivaa tai makeaa valkoviiniä, tai jälkiruokaviiniä. Rommitilkan voi korvata liköörillä, konjakilla tai viskillä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ