Koti ja keittiö 4/2010
noin 12 palaa
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
Täyte:
3/4 dl (keltaisia) rusinoita
3/4 dl tummaa rommia
1 1/2 prk (yht. 300 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 prk (100 g) ranskankermaa
Päälle:
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua
1. Mittaa rusinat ja rommi kulhoon. Anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia, mieluusti yön yli.
2. Sulata taikina. Kauli taikina ohuemmaksi ja nosta se pinnoitettuun, halkaisijaltaan noin 23 cm:n piirasvuokaan. Laita pohjalle pala leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Poista leivinpaperi ja herneet. Paista 5 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea. Anna jäähtyä.
4. Vaahdota tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa hetki. Vatkaa munat seokseen yksitellen. Lisää vaniljasokeri ja ranskankerma.
6. Yhdistä rusina-rommiseos täytteeseen. Kaada pohjalle. Paista uunin alatasolla, kunnes täyte on hyytynyt, noin 30 minuuttia.
7. Tee päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä päällyste jäähtyneelle piirakalle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
Vinkki! Voit tehdä pohjan sekoittamalla 200 g murskattuja digestive-keksejä ja 100 g voisulaa. Esipaistoa ei tällöin tarvita.
Valmistusaika: 20 min + paistamiseen ja hyytymiseen 3 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2