MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2012
75 g rusinoita
¾ dl tummaa rommia
100 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
1 ¼ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
2 dl jauhettua mantelia
Kuorrute:
250 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
3 rkl tummaa rommia
Koristeluun:
noin 75 g tummaa suklaata
1. Laita rusinat kulhoon. Kaada päälle rommi ja anna mehustua yön yli huoneenlämmössä.
2. Sulata voi ja suklaa paloiteltuna vesihauteessa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri keskenään. Sekoita keltuaisvaahto suklaaseen.
4. Lisää vehnäjauhot ja mantelit sekä rommirusinat. Sekoita tasaiseksi.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti taikinaan.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun vuokaan (noin 20 cm). Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia. Jäähdytä kakku.
7. Valmista kuorrute. Rouhi suklaa ja laita kulhoon. Mittaa kerma ja rommi kattilaan ja kuumenna höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma kermaseos suklaarouheen päälle. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute tasaista. Anna hetken jäähtyä.
8. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille.
9. Rouhi tai paloittele suklaa ja koristele kakku sillä.
10. Tarjoile sellaisenaan, kermavaahdon tai jäätelön kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2