Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2012

Rommi-rusinakakku

Mehevä suklaakakku on maustettu rommissa liotetuilla rusinoilla.

75 g ru­si­noi­ta

¾ dl tum­maa rom­mia

100 g voi­ta

200 g tum­maa suk­laa­ta

4 mu­naa

1 ¼ dl so­ke­ria

¾ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl jau­het­tua man­te­lia

Kuor­ru­te:

250 g tum­maa suk­laa­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl tum­maa rom­mia

Ko­ris­te­luun:

noin 75 g tum­maa suk­laa­ta

1. Lai­ta ru­si­nat kul­hoon. Kaa­da pääl­le rom­mi ja an­na me­hus­tua yön yli huo­neen­läm­mös­sä.

2. Su­la­ta voi ja suk­laa pa­loi­tel­tu­na ve­si­hau­tees­sa tai lie­del­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa mie­dol­la läm­möl­lä.

3. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri kes­ke­nään. Se­koi­ta kel­tu­ais­vaah­to suk­laa­seen.

4. Li­sää veh­nä­jau­hot ja man­te­lit sekä rom­mi­ru­si­nat. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää va­ro­vas­ti tai­ki­naan.

6. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ja voi­del­tuun vuo­kaan (noin 20 cm). Pais­ta uu­nis­sa 180 as­tees­sa noin 35 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä kak­ku.

7. Val­mis­ta kuor­ru­te. Rou­hi suk­laa ja lai­ta kul­hoon. Mit­taa ker­ma ja rom­mi kat­ti­laan ja kuu­men­na höy­ry­ä­vän kuu­mak­si. Kaa­da kuu­ma ker­ma­se­os suk­laa­rou­heen pääl­le. Se­koi­ta, kun­nes suk­laa on su­la­nut ja kuor­ru­te ta­sais­ta. An­na het­ken jääh­tyä.

8. Le­vi­tä kuor­ru­tet­ta ka­kun pääl­le ja reu­noil­le.

9. Rou­hi tai pa­loit­te­le suk­laa ja ko­ris­te­le kak­ku sil­lä.

10. Tar­joi­le sel­lai­se­naan, ker­ma­vaah­don tai jää­te­lön kera.

Lue Myös

Kuusenkerkkä-vanukas ja -siirappi sekä raparperihilloke

Amaretto-paahtovanukas

Omena-pullavanukas ja kinuskikastike

Kuusenkerkkä-vanukas ja -siirappi sekä raparperihilloke

Amaretto-paahtovanukas

Omena-pullavanukas ja kinuskikastike

Lakkakiisseli

Mustikka-kardemumma-semifreddo

Uuniomena-kinuskipavlovat

Manteli-omenakakku

Riisipuuro ja tyrnimarja-viikunakiisseli

Karamellisoidut omenat

Manteli-omenakakku

Riisipuuro ja tyrnimarja-viikunakiisseli

Karamellisoidut omenat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2