Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
n. 4 dl valmista kastiketta
2 valkosipulinkynttä
3 suippopaprikaa
2 kypsää tomaattia
3 rkl mantelirouhetta
2 reilua palaa maalaisleipää ilman kuoria
½ dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
muutama kierros kuivattua chiliä ja mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria
1 tl (sormi)suolaa
1.Kuori valkosipulit. Puolita paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet. Halkaise tomaatit. Poista kovat kannat ja siemenet.
2.Laita kasvikset uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää vuokaan mantelit ja leivät. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
3.Soseuta kaikki uunipaahdetut aineet karkeahkoksi kastikkeeksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää öljy, viinietikka ja mausteet. Jos kastike tuntuu liian löysältä, lisää puolikas leipäviipale.
Katso myös nämä:
Grillattu sydänsalaatti, vuohenjuusto ja tomaattisalsa
Mustapapuja tomaattikastikkeessa
Tomaatti-mozzarellasalaatti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2