Valitsimme kolme maukasta viiniä riistan ja pihvin kumppaneiksi.
AVONDALE JONTY´S DUCKS 2008
Luomuviini 12 p ★★★★
WO Paarl, Etelä-Afrikka, 12,50 €
Rypäleet: Shiraz, Cabernet
Sauvignon
Tummansinipunaisen viinin voimakkaassa tuoksussa on paahteisuutta, mustaherukkaa, savua ja tummaa kirsikkaa. Rehevä ja sopivan hapokas, rustiikki ja hyvin täyteläinen maku vastaa tuoksua. Hyvän hinta-laatusuhteen luomuviinissä on maukas jälkimaku. Tarjoa voimakkaiden paistettujen tai grillattujen punaisten lihojen, myös riistan kanssa. Kestää muutaman vuoden säilytyksen. Dekantoi vähintään tunti. Tarjoa 18–20-asteisena.
FAMILY SELECTION SYRAH PINOT NOIR GRAN RESERVA 2009
12 p ★★★
San Antonio Valley, Chile, 17,03 €
Rypäleet: Syrah (65 %), Pinot Noir (35 %)
Hieman epätavallisesta rypäleyhdistelmästä koostuva mustansinipunainen viini. Sen runsaassa tuoksussa aistii mustaherukkahilloa ja pinjaa. Täyteläinen ja rehevä maku vastaa tuoksua. Selkeä riista- ja pihviviini sopii oivallisesti syksyn hirvipeijaisiin sekä karitsan kyljysten ja paahtopaistin kumppaniksi. Viini on nautittavissa jo nyt, mutta kestää ainakin viiden vuoden säilytyksen. Dekantoi pari tuntia. Tarjoa 18–20-asteisena
JOSEPH DROUHIN CÔTE DE NUITS VILLAGES 2006
12 p ★★★
AC Côte de Nuits Villages, Bourgogne, Ranska, 18,90 €
Rypäle: Pinot Noir
Heleän, aavistuksen ruskeanpunaisen viinin tuoksussa on marjaisuutta ja aavistus savua. Tasapainoinen, jo hieman kehittynyt maku on sopivan hapokas ja siinä aistii pieniä punaisia marjoja, muun muassa puolukkaa. Monipuolinen viini, joka sopii riistalintujen, vasikankyljysten ja -maksan, ankan ja burgundinpadan kumppaniksi. Kestää muutaman vuoden säilytyksen. Dekantoi lyhyesti. Tarjoa hieman viilennettynä, 14–17-asteisena.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ