MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 10/2014
RIISTAMAKKARA
1 kg hirven ulko- tai kulmapaistia
300 g rasvaista porsaankylkeä
1 sipuli
1 lehtisellerin varsi
1 tl jauhettua valkopippuria
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 ruukku tuoretta salviaa hienonnettuna
1 rkl suolaa
1 dl konjakkia tai brandyä
noin 2 m porsaan- tai lampaansuolta
1. Jauha liha ja silava tai porsaankylki kahteen kertaan lihamyllyllä tasaiseksi massaksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna sellerinvarsi.
3. Lisää lihamassan joukkoon mausteet ja alkoholi. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
4. Pursota massa liotettuun ja huuhdeltuun suoleen. Pyöräytä pitkä makkarapötkö sopivan kokoisiksi makkaranpätkiksi.
5. Pistele ja esikeitä makkarat runsaassa hiljaa poreilevassa vedessä, noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja grillaa, paista tai kypsennä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.
LÄMMIN SIENI-PERUNA-SALAATTI
500 g keitettyjä perunoita
1 l suppilovahveroita
1 punasipuli
70 g tuoretta pinaattia
2–3 rkl öljyä
noin 1 dl isoja kapriksia
¾ dl oliiviöljyä
1 rkl dijoninsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja paloittele perunat. Puhdista sienet. Kuori ja suikaloi sipuli. Poista pinaateista kovat lehtiruodit tarvittaessa.
2. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää perunat, sipulit ja pinaatit ja jatka paistamista käännellen noin 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon kaprikset. Sekoita öljy ja sinappi keskenään ja lisää perunasalaattiin. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2