Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2016 

Riisipuuro 2.0

Riisipuuro maistuu joulusesongin ulkopuolellakin. Keitä täyteläinen herkku kookosmaidosta viikonlopun kiireettömiin aamuhetkiin.

4 an­nos­ta

2 dl puu­ro­rii­siä

2 dl vet­tä

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

4 dl vet­tä

½ suo­laa

4 dl ko­ti­mai­sia tuo­rei­ta tai pa­kas­te­va­del­mia

2 dl rou­hit­tu­ja ma­ca­da­mi­a­päh­ki­nöi­tä

2 tl lak­rit­si­jau­het­ta

1. Mit­taa rii­si ja 2 de­siä vet­tä pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kei­tä, kun­nes nes­te on lä­hes ko­ko­naan imey­ty­nyt rii­siin. Li­sää koo­kos­mai­to ja 4 de­siä vet­tä. Kei­tä rii­si­puu­roa mie­dol­la läm­möl­lä noin 50 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en, kun­nes puu­ro on so­pi­van pak­sua. Maus­ta puu­ro suo­lal­la.

2. Vii­meis­te­le puu­ro va­del­mil­la, päh­ki­nöil­lä ja lak­rit­si­jau­heel­la.