Artikkeli

Riisipata

4 rkl öl­jyä

2 tl cur­rya (esim. Ra­ja­hin se­koi­tus)

1 1/2 dl pit­kä­jy­väis­tä rii­siä

2 si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pala chi­liä

1 kas­vis­lie­mi­kuu­tio

4 dl vet­tä

2 dl koo­kos­ker­maa (Wan Kwai: Cre­mig Ko­kos­milch tai Amo­yn koo­kos­mai­to, jota maa­han­tuo Fine Foods)

2 dl to­maat­ti­murs­kaa

sit­ruu­na­ba­si­li­kaa

1 sit­ruu­nan mehu

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

1. Silp­pua kas­vik­set.

2. Kuu­men­na pa­das­sa öl­jy ja cur­ry. Li­sää rii­si sekä si­pu­lit ja kuul­lo­ta.

3. Mu­ren­na jouk­koon kas­vis­lie­mi­kuu­tio ja li­sää nes­teet sekä lo­put ai­neet. An­na pa­dan hau­tua hil­jal­leen kun­nes rii­si on peh­me­ää. Li­sää vet­tä tar­peen mu­kaan.

Koti ja keit­tiö 5/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ