Koti ja Keittiö 04/2006
10 hengelle
Sokerikakkupohja:
3 munaa (riko munat lasiin, jotta näet sokerin ja jauhojen määrän)
n. 1/2 lasia sokeria
n. 1/2 lasia maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 rasiaa ricottajuustoa (150 g/rasia)
2 dl rasvatonta maitoa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl rusinoita
3 liivatelehteä
Koristeluun:
tomusokeria
1. Valmista sokerikakkupohja. Vatkaa ensin munia jonkin aikaa, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Paista pohja hyvin voidellussa ja korppujauhotetussa, pyöreässä vuoassa 175 asteessa kauniin kullanruskeaksi, 20–30 minuuttia.
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan maitotilkkaan.
3. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään ja lisää liivateseos. Laita täyte jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta hyytyminen alkaa.
4. Leikkaa kakku kahteen osaan ja aseta toinen kakkulevy irtopohjavuoan pohjalle. Lusikoi täyte päälle. Laita toinen kakkulevy kanneksi ja koristele tomusokerilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2