Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Ricottatorttu

Valmista sokerikakkupohja. Vatkaa ensin munia jonkin aikaa, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu...

10 hen­gel­le

So­ke­ri­kak­ku­poh­ja:

3 mu­naa (riko mu­nat la­siin, jot­ta näet so­ke­rin ja jau­ho­jen mää­rän)

n. 1/2 la­sia so­ke­ria

n. 1/2 la­sia mais­si­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

2 ra­si­aa ri­cot­ta­juus­toa (150 g/ra­sia)

2 dl ras­va­ton­ta mai­toa

1 dl so­ke­ria

2 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1 dl ru­si­noi­ta

3 lii­va­te­leh­teä

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Val­mis­ta so­ke­ri­kak­ku­poh­ja. Vat­kaa en­sin mu­nia jon­kin ai­kaa, li­sää so­ke­ri ja vat­kaa kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Sii­vi­löi se­kaan jau­hot, joi­hin lei­vin­jau­he on se­koi­tet­tu. Pais­ta poh­ja hy­vin voi­del­lus­sa ja korp­pu­jau­ho­te­tus­sa, pyö­re­äs­sä vuo­as­sa 175 as­tees­sa kau­niin kul­lan­rus­ke­ak­si, 20–30 mi­nuut­tia.

2. Lai­ta lii­vat­teet li­ko­a­maan run­saa­seen kyl­mään ve­teen noin vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan mai­to­tilk­kaan.

3. Se­koi­ta kaik­ki täy­te­ai­nek­set kes­ke­nään ja li­sää lii­va­te­se­os. Lai­ta täy­te jää­kaap­piin noin puo­lek­si tun­nik­si, jot­ta hyy­ty­mi­nen al­kaa.

4. Leik­kaa kak­ku kah­teen osaan ja ase­ta toi­nen kak­ku­le­vy ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Lu­si­koi täy­te pääl­le. Lai­ta toi­nen kak­ku­le­vy kan­nek­si ja ko­ris­te­le to­mu­so­ke­ril­la. An­na ka­kun ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa muu­ta­man tun­nin en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ