Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Ricotta-pinaat­ti­täyt­teinen leipä

Valmista pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pinaatti...

1 pkt (300 g) piz­za­tai­ki­naa­i­nek­sia

Täy­te:

1 pkt (150 g) pa­kas­te­pi­naat­tia

1 ra­sia (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

1 muna

1 1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/4 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pääl­le:

sor­mi­suo­laa

1. Val­mis­ta piz­za­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Su­la­ta pi­naat­ti. Se­koi­ta ri­cot­ta­juus­toon ka­nan­mu­na ja juus­to­raas­te. Kuo­ri val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja pu­ris­ta ne täyt­tee­seen. Se­koi­ta lo­puk­si jouk­koon pi­naat­ti ja maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si. Le­vi­tä 2/3 osal­le le­vys­tä täy­tet­tä ja jätä 1/3 il­man. Tai­ta tai­ki­na kol­meen ker­rok­seen si­ten, et­tä kään­nät täyt­teet­tö­män osan en­sin le­vyn pääl­le ja sen pääl­le vie­lä tai­ki­nan toi­sen puo­len, jol­la on täy­tet­tä. Nos­ta lei­pä lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le, voi­te­le ve­del­lä ja ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 25–30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ