MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4 annosta
10 tuore- tai kuivapastalevyä
Täyte:
200 g tuoretta pinaattia
2 valkosipulinkynttä
2–3 rkl tuoretta oreganoa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
½ annosta tomaattikastiketta ks. erillinen ohje
Päälle:
1 dl parmesaanijuustoa
raastettuna
100 g mozzarellajuustoa
raastettuna
1. Huuhtele pinaatit ja poista tarvittaessa lehtiruodit. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatit ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä oregano pannulle. Paista käännellen, kunnes pinaatti pehmenee ja menee kasaan, noin 5 minuuttia. Anna nesteen haihtua.
2. Jäähdytä pinaattiseos. Sekoita pinaatin joukkoon juustot ja mausteet.
3. Leikkaa tuorepastalevyt noin
10 x 20 cm:n kokoisiksi paloiksi. Jos käytät kuivalasagnelevyjä, kiehauta ne nopeasti vedessä, jossa on tilkka oliiviöljyä. Kun levyt pehmenevät, nosta ne pois kattilasta ja jäähdytä kylmässä vedessä.
4. Levitä pastalevyt työlaudalle. Lusikoi kunkin levyn toiseen päätyyn noin 3 rkl täytettä ja kääri rullalle.
5. Levitä laakean uunivuoan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta. Asettele täytetyt pastarullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle saumapuoli alaspäin. Lusikoi loput tomaattikastikkeesta rullien päälle.
6. Ripottele päälle juustoraasteet. Kypsennä uunissa 175–200 asteessa noin 20–30 minuuttia. Tuorepastasta valmistetut cannellonit kypsyvät nopeammin kuin kuivapastarullat.
Vinkki: Voit korvata tuoreen pinaatin myös pussillisella (150 g) pakastepinaattia. Cannellonit valmistuvat nopeasti myös valmiista cannelloni-pastaputkista.
Aiheeseen liittyvät asiasanat: ricottaö-pinaatticannellonit, cannellonit, pinaatti, ricotta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2