Mari Harjula • Kuvat Kirsi-Marja Savola KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
400 g parsaa
2 munaa
250 g ricottajuustoa
½ dl parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
yhden limen raastettu kuori
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Koristeluun:
miniversoja
1. Mittaa voi kulhoon ja anna pehmetä hetken. Lisää jauhot ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.
2. Kauli tai painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Töki pohjaan reikiä haarukalla. Laita piirasvuoka pakastimeen 10–15 minuutiksi.
3. Ota vuoka pakastimesta ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Leikkaa parsoista puiset tyvet pois ja kuori paksut parsat ohuelti.
5. Sekoita munat, juustot ja kerma keskenään. Raasta joukkoon limen kuori. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat vuokaan täytteen päälle ja pätki tarvittaessa lyhyemmiksi.
7. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
8. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä. Koristele piiras tai piiraspalat versoilla ennen tarjoilua. Valmistusaika: noin 40 minuuttia + paistoajat 40 minuuttia
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2