Artikkeli

Ricot­ta­pan­nu­kakut ja wokkiomenat vanil­ja­sii­ra­pissa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito pienissä erissä...

(4–6 an­nos­ta)

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 mu­naa

2 dl mai­toa

125 g ri­cot­ta­juus­toa

1/2 dl öl­jyä tai mar­ga­rii­nia

su­la­tet­tu­na

Pais­ta­mi­seen:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Va­nil­ja­sii­ra­pis­sa wo­ka­tut ome­nat:

3–4 ome­naa

1 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl va­nil­ja­sii­rap­pia

ri­paus kar­de­mum­maa

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää ka­nan­mu­nat ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Se­koi­ta jouk­koon mai­to pie­nis­sä eris­sä, ri­cot­ta­juus­to ja vii­mei­sek­si öl­jy tai su­la­tet­tu ras­va. Pais­ta ohu­kais­pan­nul­la mie­dol­la läm­möl­lä pak­suh­ko­ja pan­nu­kak­ku­ja. Tai­ki­na on mel­ko pak­sua. Kun an­nos­te­let tai­ki­naa ohu­kais­pan­nun sy­ven­nyk­siin, le­vi­tä sitä hie­man esi­mer­kik­si kau­han poh­jal­la.

2. Kuo­ri ome­nat, pois­ta sie­men­ko­ta ja loh­ko ome­nat. Kuu­men­na ras­va pan­nul­la, li­sää va­nil­ja­sii­rap­pi ja ome­nat ja kään­te­le ome­noi­ta pan­nul­la muu­ta­man mi­nuu­tin ajan kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät. Maus­ta ri­pauk­sel­la kar­de­mum­maa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ