Koti ja Keittiö 4/2006
4 nahatonta kuhafileetä (noin 800 g)
300 g tuoretta pinaattia
2 rkl öljyä
hieman suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
ripaus muskottipähkinää
Kuorrutuskastike:
4 dl maitoa
50 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
rouhittua valkopippuria
4 munaa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1. Pese pinaatit. Poista tarvittaessa isot lehtiruodit ja kannat. Kiehauta pinaatit nopeasti runsaassa vedessä, valuta ja leikkaa lehdet hieman pienemmiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pinaatit, kääntele hetki ja mausta suolalla, pippurilla, sokeri- ja muskottipähkinäripauksella.
3. Valmista kuorrutuskastike. Sulata rasva kattilassa, ripottele päälle jauhot ja kiehauta. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes keitos sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja mausta kastike. Lisää lopuksi ricottajuusto ja munat.
4. Leikkaa kalafileet 4–5 cm:n annospaloiksi. Lado puolet kalafileepaloista uunivuokaan harvakseltaan. Levitä päälle pinaattia ja paina päälle toinen kalafileepala. Kaada kalojen päälle reilusti kuorrutuskastiketta.
5. Kypsennä uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja kuorrutus kauniin värinen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2