Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/2006

Ricot­tag­ra­ti­noitua kuhaa ja pinaattia

4 na­ha­ton­ta ku­ha­fi­lee­tä (noin 800 g)

300 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

2 rkl öl­jyä

hie­man suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

ri­paus mus­kot­ti­päh­ki­nää

Kuor­ru­tus­kas­ti­ke:

4 dl mai­toa

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

4 mu­naa

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

1. Pese pi­naa­tit. Pois­ta tar­vit­ta­es­sa isot leh­ti­ruo­dit ja kan­nat. Kie­hau­ta pi­naa­tit no­pe­as­ti run­saas­sa ve­des­sä, va­lu­ta ja leik­kaa leh­det hie­man pie­nem­mik­si.

2. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Li­sää pi­naa­tit, kään­te­le het­ki ja maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la, so­ke­ri- ja mus­kot­ti­päh­ki­nä­ri­pauk­sel­la.

3. Val­mis­ta kuor­ru­tus­kas­ti­ke. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa, ri­pot­te­le pääl­le jau­hot ja kie­hau­ta. Li­sää mai­to koko ajan se­koit­ta­en. Se­koi­ta kun­nes kei­tos sa­ke­nee ja kie­hah­taa. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja maus­ta kas­ti­ke. Li­sää lo­puk­si ri­cot­ta­juus­to ja mu­nat.

4. Leik­kaa ka­la­fi­leet 4–5 cm:n an­nos­pa­loik­si. Lado puo­let ka­la­fi­lee­pa­lois­ta uu­ni­vuo­kaan har­vak­sel­taan. Le­vi­tä pääl­le pi­naat­tia ja pai­na pääl­le toi­nen ka­la­fi­lee­pa­la. Kaa­da ka­lo­jen pääl­le rei­lus­ti kuor­ru­tus­kas­ti­ket­ta.

5. Kyp­sen­nä uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes kala on kyp­sää ja kuor­ru­tus kau­niin vä­ri­nen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ