MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 3/2016
4–6 annosta
noin 1 ½ kg possun ribsejä
Rub-mausteseos:
2 rkl ruokosokeria
1 rkl savupaprikajauhetta
3 tl chilihiutaleita
½ rkl jauhettua korianteria
¾ rkl rouhittua mustapippuria
1 ½ tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua valkosipulirouhetta tai -jauhetta
1 rkl suolaa
Chipotle-inkiväärikastike:
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
tilkka öljyä
puolikas kuivattu chipotlechili
3 rkl punaviinietikkaa
2 dl tomaattimurskaa
½ dl ketsuppia 2 dl olutta
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl savupaprikaa
1 tl sinappijauhetta
1 dl fariinisokeria ½ tl suolaa
1. Valmista rub-mausteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään sekaisin. Hiero mausteseos kauttaaltaan ribsien pintaan ja anna maustua viileässä pari tuntia.
2. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita lihat uunipannulle ja kypsennä uunissa 125 asteessa noin 3 tuntia.
3. Valmista sillä aikaa chipotleinkiväärikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös kuivattu chipotle.
4. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää chipotle ja kääntele vielä. Lisää etikka ja keitä hetki. Lisää loput raaka-aineet paitsi suola ja hauduta kastiketta tunnin ajan. Lisää tarvittaessa nestettä ja lopuksi suola. Jos haluat sileää kastiketta, soseuta kastike sauvasekoittimella.
5. Ota ribsit uunista ja valele ne kastikkeella. Grillaa vielä uunissa grillivastuksen alla 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan. Sivele kastiketta kerran, pari grillaamisen aikana vielä ribseille.
6. Leikkaa ribsit annospaloiksi luiden välistä ja tarjoa lopun kastikkeen kera.
Viinisuositus: Mehevän hedelmäinen ja mausteinen Escudo Rojo 2011, Chile, 14,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2