Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 annosta
350 g spagettia
2 valkosipulinkynttä
1 iso nippu retiisiä varsineen ja lehtineen
50 g voita
4 rkl oliiviöljyä
20 jättikatkaravunpystöä
sormisuolaamustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita keitetyn pastan joukkoon öljy.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi retiisit. Kuullota valkosipulia, retiisiviipaleita ja katkarapuja voissa muutama minuutti. Lisää retiisien varret ja jatka paistamista noin minuutti. Laita ne kattilaan pastan joukkoon. Lisää sen verran keitinvettä, että pasta pysyy sopivan kosteana. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.
Vinkki: Italialaiset eivät käytä parmesaania kala- ja äyriäispastoissa, mutta suomalainen voi halutessaan lisätä hyvillä mielin juustoa annokseensa. Voit tuunata pastaa myös paahdetuilla pähkinöillä tai siemenillä.
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen, yrttinen ja aromikas Villa Maria Cellar Selection Riesling 2014, Uusi-Seelanti, 17,40 e.
Katso myös:
Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2