Artikkeli

FABIAN BJORK

Suvi Rüster

Rennot mustikkapullat

Rennot mustikkapullat maistuvat parhaimmilta uunituoreina. Sekoita mustikat kohotetun taikinan joukkoon kauhalla kevyesti tuuppimalla, jotta kädet säästyvät sotkulta. Muodoltaan pullat saavat olla rentoja.

Ren­to mus­tik­ka­pul­la

60 min • help­po • 8 e

12 pul­laa

Pul­la­tai­ki­na:

2 ½ dl mai­toa

25 g hii­vaa

1 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

1 rkl kar­de­mum­maa

1 tl suo­laa

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g su­la­tet­tua voi­ta

3 dl tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta

½ dl so­ke­ria

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria

1. Läm­mi­tä mai­to mik­ros­sa tai kat­ti­las­sa hie­man kä­den­läm­pöä läm­pi­mäm­mäk­si (+42-as­tei­sek­si). Liu­o­ta jouk­koon hii­va. Li­sää so­ke­ri, ka­nan­mu­na, kar­de­mum­ma ja suo­la. Li­sää jau­ho­ja vä­hi­tel­len ja vai­vaa ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Li­sää alus­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa su­la­tet­tu voi. Tai­ki­na saa jää­dä löy­säk­si.

2. Pei­tä kul­ho lei­vin­lii­nal­la. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä ja ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa puo­li tun­tia.

3. Se­koi­ta kul­hos­sa mus­ti­kat ja so­ke­ri. Li­sää seos ko­hon­neen tai­ki­nan jouk­koon. Nos­te­le tai­ki­nas­ta nyr­kin ko­koi­sia pa­lo­ja lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Jätä pul­lien vä­liin ko­ho­a­mis­va­raa. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 12 mi­nuut­tia.

4. Sii­vi­löi jääh­ty­nei­den mus­tik­ka­pul­lien pääl­le to­mu­so­ke­ria. Tar­joi­le pul­lat ker­ma­vaah­don kans­sa tai sel­lai­si­naan.

FABIAN BJORK