FABIAN BJORK
Suvi Rüster
Rento mustikkapulla
60 min • helppo • 8 e
12 pullaa
Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
3 dl tuoreita mustikoita
½ dl sokeria
Pinnalle:
tomusokeria
1. Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42-asteiseksi). Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa sulatettu voi. Taikina saa jäädä löysäksi.
2. Peitä kulho leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa puoli tuntia.
3. Sekoita kulhossa mustikat ja sokeri. Lisää seos kohonneen taikinan joukkoon. Nostele taikinasta nyrkin kokoisia paloja leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
4. Siivilöi jäähtyneiden mustikkapullien päälle tomusokeria. Tarjoile pullat kermavaahdon kanssa tai sellaisinaan.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2