Pohjaliemi:
20 ravun panssarit
2 sipulia
2 porkkanaa
1 fenkoli
50 g juuriselleriä
1 rkl voita ja öljyä
2 rkl konjakkia
2 dl valkoviiniä
1 1/2 l kalalientä
2/3 dl tomaattipyreetä
2 oksaa tuoretta timjamia
1-2 laakerinlehteä
Lisäksi:
2 dl olutta
ravunpyrstöjä tai saksilihoja
1 dl hienoksi silputtua tilliä
Piparjuurikerma:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 tl tuoretta raastettua piparjuurta
1. Paahda panssareita 200- asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Murskaa panssarit lihanuijalla pienemmiksi.
2. Kuori kasvikset ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä panssareita ja kasviskuutioita hetken aikaa. Älä anna kasvisten saada väriä.
3. Lisää konjakki, valkoviini ja kalaliemi. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunti. Lisää lopuksi tomaattipyree, timjami ja laakerinlehdet ja hauduta vielä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi.
4. Lisää liemeen olut ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Suurusta tarvittaessa vehnäjauhoilla. Lisää juuri ennen tarjoilua ravunlihat ja silputtu tilli.
5. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto ja piparjuuri. Viimeistele rapukeitto nokareella piparjuurikermaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2