3–4 punajuurta
3–4 palsternakkaa
Kypsentämiseen:
noin 1 l rypsiöljyä
suolaa
1. Kuori ja viipaloi juurekset ohuiksi mandoliinilla tai monitoimikoneella. Leikkaa palsternakat ja punajuuret eri kulhoihin. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
2. Kuumenna öljy valurautapadassa 175–180 asteeseen ja kypsennä juuresviipaleet pienissä erissä. Kypsennä ensin palsternakkalastut, koska punajuurilastut värjäävät öljyn. Käännä punajuuret kypsentämisen puolivälissä. Lastut ovat valmiita, kun ne alkavat saada väriä.
3. Nosta lastut reikäkauhalla talouspaperille lautaselle valumaan ja siirrä kulhoon, kun liika öljy on imeytynyt.
4. Tarjoa punajuurilastuja vuohenjuustodipin kanssa ja palsternakkalastuja valkosipulidipin
kanssa.
Vuohenjuustodippi
100 g vuohenjuustoa
2 dl ranskankermaa
1/2 dl kermaa ohennukseen
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori juusto ja hienonna se haarukalla.
2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tasaisen dipin saat sauvasekoittimella.
Pehmeä valkosipulidippi
2–3 kokonaista valkosipulia
2 rkl öljyä
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
1/2 dl kevytmajoneesia
3 rkl ruohosipulisilppua
suolaa, mustapippuria
1. Pane valkosipulit pellille leivinpaperille ja paista 200 asteessa noin 30 min. Anna hieman jäähtyä ja kuori. Laita paahdetut valkosipulinkynnet ja öljy kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella.
2. Lisää muut ainekset ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2