Artikkeli

Suvi Rüster

Rapea savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta

Savulohikranssi syntyy valmiista voitaikinasta. Täytä ja tarjoile kakku samana päivänä, niin voitaikina ei sitkisty.

Ra­pea sa­vu­lo­hik­rans­si

45 min • help­po • 12 e

8 an­nos­ta

1 (600 g) iso leh­ti­tai­ki­na­le­vy

1 ka­nan­mu­na

2 rkl see­sa­min­sie­me­niä

Täy­te:

150 g läm­min­sa­vu­lo­hi­fi­lee­tä

100 g kyl­mä­sa­vu­lo­hi­vii­pa­lei­ta

100 g pi­par­juu­ri­tuo­re­juus­toa

2 rkl ma­jo­nee­sia

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl si­nap­pia

3 rkl hie­non­net­tua til­liä

3 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

Ko­ris­teek­si:

1 dl rans­kan­ker­maa

½ kurk­ku

½ vii­pa­loi­tu sit­ruu­na

1 ruuk­ku her­neen­ver­so­ja

til­liä ja ruo­ho­si­pu­lia

sor­mi­suo­laa

1. Ota voi­tai­ki­na­le­vy pak­kauk­ses­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le su­la­maan noin 30 mi­nuut­tia en­nen lei­po­mis­ta. Le­vi­tä su­la­nut voi­tai­ki­na­le­vy isok­si. Ase­ta ruo­ka­lau­ta­nen le­vyn pääl­le. Leik­kaa sak­sil­la lau­ta­sen avul­la tai­ki­nas­ta iso ja pyö­reä poh­ja. Ota juo­ma­la­sil­la pyö­re­än poh­jan kes­kel­tä pala pois. Täh­teek­si jää­neis­tä tai­ki­na­pa­lois­ta voit teh­dä ko­ris­tei­ta voi­tai­ki­na­le­vyn pääl­le. Voi­te­le tai­ki­na ka­nan­mu­nal­la. Ri­pot­te­le pääl­le see­sa­min­sie­me­niä. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes voi­tai­ki­na­poh­ja on kau­niin rus­kea ja ra­pea. An­na jääh­tyä.

2. Hal­kai­se levy kah­dek­si poh­jak­si. Nos­ta alim­mai­nen poh­ja tar­joi­lu­va­dil­le.

3. Pois­ta sa­vu­lo­hes­ta ruo­dot ja nah­ka. Hie­non­na haa­ru­kal­la. Kuu­ti­oi kyl­mä­sa­vu­lo­hi. Se­koi­ta kul­hos­sa tuo­re­juus­to, ma­jo­nee­si, sit­ruu­na­me­hu, si­nap­pi, til­li ja ruo­ho­si­pu­li. Se­koi­ta jouk­koon läm­min- ja kyl­mä­sa­vu­lo­hi. Nos­te­le täy­tet­tä voi­tai­ki­na­poh­jal­le. Ase­ta pääl­le pääl­lim­mäi­nen voi­tai­ki­na­poh­ja. Va­lu­ta pääl­le rans­kan­ker­maa.

4. Ko­ris­te­le kurk­ku- ja sit­ruu­na­vii­pa­leil­la, her­neen­ver­soil­la, til­lil­lä ja ruo­ho­si­pu­lil­la. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa.