Suvi Rüster
Rapea savulohikranssi
45 min • helppo • 12 e
8 annosta
1 (600 g) iso lehtitaikinalevy
1 kananmuna
2 rkl seesaminsiemeniä
Täyte:
150 g lämminsavulohifileetä
100 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g piparjuurituorejuustoa
2 rkl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl sinappia
3 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Koristeeksi:
1 dl ranskankermaa
½ kurkku
½ viipaloitu sitruuna
1 ruukku herneenversoja
tilliä ja ruohosipulia
sormisuolaa
1. Ota voitaikinalevy pakkauksesta leivinpaperin päälle sulamaan noin 30 minuuttia ennen leipomista. Levitä sulanut voitaikinalevy isoksi. Aseta ruokalautanen levyn päälle. Leikkaa saksilla lautasen avulla taikinasta iso ja pyöreä pohja. Ota juomalasilla pyöreän pohjan keskeltä pala pois. Tähteeksi jääneistä taikinapaloista voit tehdä koristeita voitaikinalevyn päälle. Voitele taikina kananmunalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes voitaikinapohja on kauniin ruskea ja rapea. Anna jäähtyä.
2. Halkaise levy kahdeksi pohjaksi. Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille.
3. Poista savulohesta ruodot ja nahka. Hienonna haarukalla. Kuutioi kylmäsavulohi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, majoneesi, sitruunamehu, sinappi, tilli ja ruohosipuli. Sekoita joukkoon lämmin- ja kylmäsavulohi. Nostele täytettä voitaikinapohjalle. Aseta päälle päällimmäinen voitaikinapohja. Valuta päälle ranskankermaa.
4. Koristele kurkku- ja sitruunaviipaleilla, herneenversoilla, tillillä ja ruohosipulilla. Ripottele päälle sormisuolaa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ