Artikkeli

Kuva Jes Buus­mann

Rapar­pe­ri­tee­leivät

Noin 10 hen­gel­le

250 g ra­par­pe­ria

2 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

125 g veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

50 g so­ke­ria

½ dl mai­toa

1 dl kuo­hu­ker­maa

1. Leik­kaa ra­par­pe­rit sen­tin pa­la­sik­si ja lai­ta kat­ti­laan, li­sää 2 rkl so­ke­ria ja va­nil­ja­so­ke­ri. Hau­du­ta ra­par­pe­re­ja mie­dol­la läm­möl­lä pari mi­nuut­tia. Ota kat­ti­la lie­del­tä ja jääh­dy­tä.

2. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja 50 g so­ke­ria kul­hos­sa kes­ke­nään. Se­koi­ta mai­to ja ker­ma kui­vien ai­nei­den se­kaan. Li­sää ra­par­pe­ri­mas­sa tai­ki­naan. Tai­ki­na saa ol­la löy­sää mut­ta ei juok­se­vaa. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hiu­kan jau­ho­ja.

3. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pie­niä pal­lo­ja ja lai­ta ne pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pais­ta 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia.