Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2010 KUVA UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Raparperi-rosmariinihillo

Raikas hillo raparperista.

1 kg ra­par­pe­ria

1/2 dl vet­tä

3–4 rkl man­sik­ka­li­köö­riä

1 ros­ma­rii­ni­nok­sa hie­non­net­tu­na

500 g hil­lo­so­ke­ria

1. Kuo­ri pak­sut ra­par­pe­rin­var­ret. Pa­loit­te­le ra­par­pe­rit ja lai­ta kat­ti­laan. Kaa­da pääl­le vesi ja man­sik­ka­li­köö­ri. Lai­ta kat­ti­laan myös hie­non­net­tu ros­ma­rii­ni.

2. Kuu­men­na, kun­nes seos höy­ry­ää. Li­sää hil­lo­so­ke­ri koko ajan se­koit­ta­en. Pie­nen­nä läm­pöä ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Pur­ki­ta, jääh­dy­tä ja säi­ly­tä vii­le­äs­sä.