Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Raparperi-mustaherukanlehtimehu
40 min . helppo . 4 e .
noin 30 annosta
2 l (1 kg) kuutioitua raparperia
2 dl pieniä mustaherukanlehtiä
1 l vettä
5 dl sokeria
2 limetin mehu
1. Pese ja kuutioi raparperinvarret. Huuhtele mustaherukanlehdet. Mittaa kattilaan kaikki ainekset. Kiehauta ja keitä raollaan olevan kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
2. Siivilöi mehun joukosta raparperit ja mustaherukanlehdet. Kaada mehu hyvin pestyihin lasipulloihin. Mehun laimennus: 1 osa mehua, 2 osaa kivennäisvettä tai kuohuviiniä.
Vinkki: Mehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa, kun raparperit ja lehdet siivilöi pois ennen pullottamista. Muista pullottaa mehutiiviste heti keittämisen jälkeen puhtaisiin pulloihin, niin se säilyy jääkaapissa juotavana kuukauden verran.
Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.
Martti Järvi
Hanna Linnakko
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2