Artikkeli
Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Martti Järvi

Suvi Rüster

Raparperi-musta­he­ru­kan­leh­timehu on suloinen suvijuoma ja drinkkimikseri

Kirpe­ä­na­ro­mikkaan raparperi-herukan­leh­ti­mehun voi keittää tavallisessa kattilassa. Kivennäisvedellä tai kuohuviinillä laimennettuna se on kesän herkullisin drinkki!

Ra­par­pe­ri-mus­ta­he­ru­kan­leh­ti­me­hu

40 min . help­po . 4 e .

noin 30 an­nos­ta

2 l (1 kg) kuu­ti­oi­tua ra­par­pe­ria

2 dl pie­niä mus­ta­he­ru­kan­leh­tiä

1 l vet­tä

5 dl so­ke­ria

2 li­me­tin mehu

1. Pese ja kuu­ti­oi ra­par­pe­rin­var­ret. Huuh­te­le mus­ta­he­ru­kan­leh­det. Mit­taa kat­ti­laan kaik­ki ai­nek­set. Kie­hau­ta ja kei­tä ra­ol­laan ole­van kan­nen al­la mie­dol­la läm­möl­lä 30 mi­nuut­tia.

2. Sii­vi­löi me­hun jou­kos­ta ra­par­pe­rit ja mus­ta­he­ru­kan­leh­det. Kaa­da mehu hy­vin pes­tyi­hin la­si­pul­loi­hin. Me­hun lai­men­nus: 1 osa me­hua, 2 osaa ki­ven­näis­vet­tä tai kuo­hu­vii­niä.

Vink­ki: Me­hun keit­tä­mi­nen on­nis­tuu hy­vin ta­val­li­ses­sa kat­ti­las­sa, kun ra­par­pe­rit ja leh­det sii­vi­löi pois en­nen pul­lot­ta­mis­ta. Muis­ta pul­lot­taa me­hu­tii­vis­te heti keit­tä­mi­sen jäl­keen puh­tai­siin pul­loi­hin, niin se säi­lyy jää­kaa­pis­sa juo­ta­va­na kuu­kau­den ver­ran.

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Kesän ykkösdrinkki tehdään itse keitetystä raparperi-herukanlehtimehusta ja puolimakeasta kuohuviinistä.

Martti Järvi